Young Balance

Young Balance

Money Talks

Bo Wiendels

Bo Wiendels

Student-ondernemer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Money Talks

Facebook
Twitter
LinkedIn

Steeds meer jongeren hebben moeite betreft de omgang met geld. Young Balance biedt hen dan ook een helpende hand door goedkoop, maar degelijk onderwijs te bieden. Om zoveel mogelijk jongeren te helpen is de keuze gemaakt om online onderwijs aan te bieden. De opkomst van online trainingen in Nederland is gigantisch en bewezen effectief.

Interactief online onderwijs
Door online onderwijs interactief te houden, is het voor jongeren makkelijker om informatie tot zich te nemen. Zo wordt er bijvoorbeeld optimaal gebruikt gemaakt van verschillende kleuren. De juiste dosering hiervan zorgt ervoor dat informatie overzichtelijker is en beter behapbaar. Foto- en videomateriaal zijn ook essentiële onderdelen van ons online onderwijs. Met in vrijwel iedere paragraaf een uitlegvideo is het voor de jongeren eenvoudiger om moeilijke informatie tot zich te nemen.

Wat leren jongeren in Money Talks?
Money Talks is opgebouwd uit een vijftal hoofdstukken met in ieder hoofdstuk een aantal paragrafen. In onderstaande tekst wordt duidelijker verteld wat er in ieder hoofdstuk aangeleerd wordt.

Hoofdstuk 1
In hoofdstuk 1 wordt kennis gemaakt met onze manier van leren. Er wordt verteld waarom goed omgaan met geld zo belangrijk is en wat de jongeren na het volgen van deze training allemaal kunnen.

Hoofdstuk 2
In hoofdstuk 2 leren jongeren alles over verschillende manieren van geld verdienen. Alle manieren worden toegelicht met risico`s en benodigde ervaring. Verder in het hoofdstuk krijgen jongeren veel informatie over sollicitaties en over wat de waarde van geld precies betekend.

Hoofdstuk 3
In hoofdstuk 3 leren wij de jongeren een andere manier van denken aan. We overtuigen ze van bepaalde handige tips en tricks waarmee zij geld kunnen besparen. We vertellen ze ook heel duidelijk wat ze vooral niet moeten doen, omdat dit minstens zo belangrijk is.

Hoofdstuk 4
In hoofdstuk 4 gaan de jongeren daadwerkelijk aan de slag. Ze gaan hun maandelijkse inkomsten en uitgaven op een rijtje zetten. Geen zorgen, wij vragen ze niet om deze informatie. Ze mogen dit namelijk geheel zelf (mogelijk hulp van ouders) uitvogelen volgens een door ons opgelegde routekaart. Hierin leren ze wat vaste en variabele uitgaven zijn en krijgen ze de mogelijkheid om een budgetteersheet te downloaden die ze maandelijks tot wel jaarlijks kunnen gebruiken. In de hierop volgende paragraven wordt aangemoedigd om de jongeren goede financiële doelstellingen voor zichzelf te laten bedenken en hoe ze deze doelstellingen kunnen meten. Tot slot leren wij ze om zichzelf te kunnen beoordelen en vervolgens te belonen.

Hoofdstuk 5
In het laatste hoofdstuk krijgen de jongeren informatie over hoe zij op de juiste manier kunnen sparen. Hierbij worden onder andere spaardoelen gegeven en de mogelijkheid om zelf een spaardoel op te stellen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *