Young Balance

Young Balance

Online cursussen zijn in trek

Bo Wiendels

Bo Wiendels

Student-ondernemer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Online cursussen zijn in trek

Facebook
Twitter
LinkedIn

Tegenwoordig is alles bijna digitaal te regelen, dus is het niet vreemd dat het aanbieden van online diensten enorm populair is. Een goed voorbeeld van zo`n online dienst zijn online cursussen, maar waarom zijn deze cursussen juist nu zo populair?

Voordelen van online trainingen

Online toegang tot leerstof zorgt voor gemak. Je kunt waar en wanneer dan ook toegang krijgen tot jouw cursus en dus op ieder gewenst moment iets nieuws leren. Dit zorgt ervoor dat je niet iedere keer naar een bepaalde locatie hoeft te gaan om een cursus te volgen, wat enorm veel tijd bespaard en de drempel om een online cursus te gaan volgen verlaagd. Een online training is ook geheel op eigen tempo te zorgen, omdat jij je niet hoeft aan te passen aan andere deelnemers. Zo kun je sneller door een cursus heengaan als hier behoefte aan is, maar ook geconcentreerd te werk gaan bij een lastig onderdeel. Een ander voordeel van online cursussen zijn de lage kosten. De meeste online trainingen zijn goedkoper dan alternatieve fysieke trainingen, wat bijdraagt aan de populariteit van online trainingen. Het aanbod van online cursussen speelt ook een grote rol als het gaat over de populariteit. Zo is er over ieder onderwerp bijna wel een online cursus te vinden die bij jou past.

Online trainingen voor jongeren

Jongeren spenderen veel van hun tijd online. Vaak gebruiken zij deze tijd voor vermaak, denk aan Youtube, Instgram en tegenwoordig vooral Tiktok. Ze kiezen vaak voor simpel entertainment, in plaats van zichzelf iets nieuws aan te leren. Zoals verteld verlaagd een online cursus de drempel enorm om iets nieuws te leren, omdat het ten alle tijden op ieder gewenst moment gevolgd kan worden. De jongeren die hun digitale tijd op dit moment gebruiken voor vermaak zouden dit zonder veel moeite kunnen gebruiken om zichzelf iets nieuws aan te leren. Ouders spelen hierin een belangrijke rol, want de meeste pubers gaan niet uit zichzelf iets nieuws leren en nemen het vaak al helemaal niet van hun ouders aan. Als je als ouder dan ook wilt dat je zoon/dochter iets nieuws gaat leren via een online cursus zorg er dan altijd voor dat er ook voordelen voor de puber zijn, ze willen namelijk altijd graag weten ‘what`s in it for me?’. Als deze voordelen groot genoeg zijn, willen ze de tijd die ze online spenderen best wel voor een deel opofferen om iets nieuws te leren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *